ככל שעוברות השנים כך עולה הביקוש לרכב חשמלי בקרב האוכלוסייה בישראל. מה שמפותח מאוד כבר בחו"ל כהרגלו מגיע לאט לאט בישראל וכיום יש כבר עשרות אלפי רכבים חשמליים בישראל, כאשר בשנים הקרובות הנתונים הללו עשויים לצמוח במאות אחוזים. בהתאם לצמיחה במדד השימוש ברכבים אלו כך גם עולה הדרישה של התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי. במאמרים נוספים באתר שלנו תוכלו לקרוא אודות עלויות ההתקנה, איך מתקינים עמדה שכזו ואיפה. בכתבה זו נדבר קצת על העלויות אך בעיקר נרצה לדבר על אופן הטעינה והמשמעות של השארת הרכב בטעינה בלילה.
התקנת עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי:
לרכב חשמלי יש יתרונות רבים, הן סביבתיים והן כלכליים אך כדי ליהנות גם מיתרון הנוחות סביר להניח כי תצטרכו להזמין עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי וחשמלאי מוסמך שיתקין לכם את העמדה בחניה הפרטית שלכם. בין אם אתם גרים בבניין או בבית פרטי, כל עוד יש לכם חניה פרטית תוכלו להתקין עמדת טעינה פרטית. בכל הקשור לדירה בבניין ולבתים משותפים תצטרכו את אישור ועד הבית אומנם אך אין ספק כי תוכלו להגיע על הסדר כמו שעון צריכה נפרד ובכך לא ימנעו מכם את העמדה שלכם. התקנת העמדה תהיה על חומה, גדר או עמוד ייעודי לצורך זה ותארך בדרך כלל מספר שעות. לאחר מכן תהיה לכם עמדת טעינה פרטית לרכב החשמלי שלכם.
מדוע שנעדיף להטעין את הרכב בלילה בעמדת הטעינה הפרטית שלנו?
כעת לאחר שבדקנו לגבי התקנת העמדה נזכיר כי מחיר עמדת טעינה לרכב חשמלי עשוי להגיע לאזור 2500 ₪ עבור העמדה ועוד סכום דומה לערך עבור ההתקנה עצמה, וזה לא כולל סיבוכים שונים או שירותים נוספים כמו קידוח בקירות או הרמת מרצפות. לאחר שסגרנו גם את פינת המחיר חשוב שתדעו כי עמדת הטעינה של הרכב שלכם בלילה בחניה הפרטית שלכם תהיה עדיפה מכמה סיבות. רגע לפני שנרחיב עליהן בואו נציג תחילה את אפשרויות הטעינה השונות.
אפשרויות הטעינה השונות של הרכב ומה עדיף?
התקנת עמדת טעינה פרטית לרכב החשמלי שלכם תאפשר לכם לטעון את הרכב בכל זמן שתרצו. בדרך כלל סוג הטעינה יהיה AC והוא יספק טעינה איטית וממושכת לרכב. זוהי האופציה הפופולרית ביותר כיום בישראל והיא משמשת את רוב בעלי הרכבים החשמליים, בוודאי אלה שהתקינו עמדת פרטית. בכל הנוגע לשירות התקנת עמדת טעינה לבתי עסק גם כן לרוב יעדיפו סוג טעינה AC. הסוג הנוסף המוכר בישראל הוא עמדת טעינה מסוג DC הנחשבת למהירה בהרבה אך גם יקרה יותר להתקנה ותחזוקה. עבור המשתמשים החשמל יהיה יקר יותר בעמדות אלה גם כן. ההבדלים בין זמן הטעינה יהיו בין 5 ל-9 לעמדת הAC ובאזור חצי שעה עד שעה בעמדת הDC שלרוב תהיה עמדת טעינה ציבורית ולכן הגישה אליה פחות נוחה – זאת מלבד העלויות.
מהם היתרונות והחסרונות של טעינת הרכב במהלך הלילה והאם זה כדאי להשאיר אותו לטעינה בלילה?
אנו בחברת Boost Point בוחנים לעתים קרובות את היתרונות והחסרונות של אפשרויות הטעינה השונות לבעלי רכבים חשמליים ואת השירותים השונים המוצעים ללקוחות במטרה לשפר את השירות ללקוחותינו. אחד הממצאים הברורים הם כמובן נושא הטעינה של הרכב במהלך הלילה והאם כדאי להשאיר אותו לטעינה במהלך הלילה. אז בדרך כלל התשובה תהיה כן – כל זמן שמדובר בחניה פרטית עם עמדת טעינה איטית.
ממה צריך להיזהר? מטעינה ממושכת יתר על המידה. כדאי לוודא שהעמדה מחוברת לWIFI והמערכת מכבה את אספקת החשמל לאחר טעינה מלאה של הסוללה. טעינה יתרה של הסוללה עשויה להיות מסוכנת מאוד ולכן חשוב לוודא שבעמדת הטעינה שלכם יש את האופציה של הכיבוי האוטומטי של הפסקת אספקת החשמל במידה והסוללה מלאה.
היתרונות של טעינת הרכב במהלך הלילה בחניה הפרטית:
- נוחות – אין ספק כי הרבה יותר נוח ונעים להטעין את הרכב בחניה הפרטית וללא צורך לחפש חניה ציבורית במיוחד.
- ייעול זמן – בזמן שאתם ישנים או עושים את סידוריכם בבית הרכב ייטען בינתיים. אינכם צריכים להמתין סתם בעמדת טעינה ציבורית או להמתין שהעמדה תתפנה.
- עלויות – המחיר של טעינת הרכב בעמדה הפרטית יהיה זול יותר מאשר בעמדה ציבורית בדרך כלל. בנוסף. טעינת הרכב בשעות הלילה יהיה בדרך כלל זול יותר מאשר במהלך שעות השיא.
- מרבית עמדות הטעינה הפרטיות יהיו מסוג AC ויספקו טעינה איטית לרכב בערך 5 עד 9 שעות לטעינה מלאה בממוצע. לכן עדיף לעשות זאת בשעות הלילה כשהרכב גם ככה חונה בחניה.
החסרונות:
- לזכור לחבר את הרכב לטעינה כל יום (בהנחה שאתם משתמשים בו לנסיעות כל יום והסוללה מתרוקנת).
- לוודא שיש מצב כיבוי אוטומטי שמנתק את אספקת החשמל לאחר השלמת הטעינה – אחרת עשוי להיות מצב מסוכן מאוד.
זקוקים לעמדת טעינה פרטית בביתכם? צרו קשר באתר או בטלפון ונשמח לתת לכם שירות.