השאלה שמעסיקה היום כל אדם שרוצה לקנות רכב חדש היא – האם לקנות רכב בנזין קלאסי, או לעבור לרכב חשמלי. השאלה הזאת היא כמובן שאלה אשר התשובה אליה משתנית מאדם לאדם לפי צרכיו, אך ננסה במאמר הזה לתת את הדגשים על היתרונות של כל אחד מהצדדים, וכל אחד יראה מהם הדברים שחשובים לו, ולפי זה יבצע את ההחלטה איזה רכב לקנות.
היתרונות של רכב חשמלי על פני רכב בנזין
לרכב חשמלי יש כמה וכמה יתרונות אשר הופכים אותו להיות הבחירה המועדפת על רבים. בין היתר:
- מחיר הנסיעה באמצעות רכב חשמלי נמוך הרבה יותר מאשר המחיר של נסיעה עם רכב בנזין. הסיבה לכך היא שמחיר החשמל נמוך הרבה יותר מאשר המחיר של הדלק. למעשה, היחס בין עלות החשמל אל מול עלות הדלק נע בין 10% (במקרה של טעינה ביתית) ועד 25% אחוז (בטעינה ציבורית) מהעלות המקבילה של דלק. זה אומר שאם אתם משלמים כיום כ – 1,000 ₪ על דלק בחודש, במעבר לרכב חשמלי תוכלו לחסוך כ – 750 עד 900 ₪!
- עלות התחזוקה של רכבים חשמליים נמוכה יותר בהשוואה לעלות התחזוקה של רכב בנזין.
- הנסיעה שקטה ונוחה יותר ברכב שמונע באמצעות סוללה.
- נסיעה באמצעות חשמל לא מזהמת את האוויר כמו נסיעה באמצעות דלק.
היתרונות של רכב בנזין על פני רכב חשמלי
לרכב בנזין יש כמה יתרונות על פני רכב חשמלי, אולם אין ספק שהיתרון העיקרי הוא נושא מילוי הדלק. בעוד שמילוי דלק הוא פעולה פשוטה שלוקחת כמה דקות בודדות וניתן לבצע אותה כמעט בכל מקום ברחבי הארץ, הטענת רכב חשמלי היא פעולה שלוקחת הרבה יותר זמן ודורשת למצוא עמדת טעינה פנויה. התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בחנייה הפרטית היא ללא ספק פתרון שהופך את הקערה על פיה, משום שבמקרה הזה בעל הרכב יכול בכל לילה להטעין את הרכב שלו למאה אחוזי סוללה, וכך למצוא את עצמו נזקק לעמדות טעינה ציבוריות רק במקרים נדירים כמו נסיעה ארוכה במיוחד.
כמה עולה עמדת טעינה לרכב חשמלי?
המחיר עבור התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בחנייה פרטית מתחלק לשני חלקים עיקריים: מחיר העמדה עצמה, ומחיר ההתקנה שלה. את העמדה ניתן לרכוש לבד בארץ או בהזמנה מחו"ל, ומחירה אמור לנוע בין 2,000 ל – 4,000 ₪ פחות או יותר. התקנת העמדה לעומת זאת, חייבת להתבצע על ידי איש מקצוע (חשמלאי מוסמך) אשר מחזיק בידע ובניסיון הדרוש בכדי לבצע את העבודה בצורה בטוחה, ולהתקין את העמדה כמו שצריך. כאשר מדובר על התקנת עמדת טעינה בבית פרטי עם חנייה הסיפור בדרך כלל לא מסובך – מעבירים כבל חשמל מארון החשמל היישר לחנייה, ושם מתקינים את עמדת הטעינה. לעומת זאת, כאשר מדובר על בניין עם דיירים רבים, אפילו כשיש חנייה פרטית לא תמיד ניתן למתוח כבל חשמל מארון החשמל הפרטי של הדייר עד לחנייה. במקרה כזה מה שאפשר לעשות הוא למתוח כבל חשמל מארון החשמל הראשי של הבניין ולהתקין מונה נפקד שיחשב את צריכת החשמל של העמדה.
למי כדאי לרכוש רכב חשמלי?
אם יש לכם חנייה פרטית שבה אפשר להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי, או שבמקום העבודה שלכם יש חנייה השמורה לבעלי רכב חשמלי – אין ספק שרכישת רכב חשמלי היא משהו שאתם חייבים לקחת בחשבון. אם אין לכם מקום קבוע שבו אתם יכולים להטעין את הרכב, אתם צריכים לעשות את החישוב שלכם האם אתם מוכנים למאמץ הכרוך בדאגה לטעינת הרכב בכדי לחסוך את הכסף שאתם מוציאים על דלק ועל תחזוקת הרכב או שלא. למעשה, ישנם כיום לא מעט חנויות ומרכזי עסקים שבחנייה שלהם תוכלו למצוא עמדות טעינה לרכב חשמלי, וכן עמדות טעינה הפזורות בתחנות דלק ובמקומות ציבוריים נוספים. התקנת עמדת טעינה לבתי עסק מאפשרת להטעין את הרכב גם כאשר אתם מגיעים לרכישה בסופר או לשופינג בקניון, וכך אתם מנצלים את זמן הרכישה להוסיף עוד אחוזי סוללה לסוללת הרכב. מצד שני, בעלי המקום מרוויחים לקוחות שמעדיפים להגיע דווקא אליהם משום שיוכלו בזמן הרכישה להטעין את הרכב.
מי מבצע התקנה של עמדת טעינה לרכב חשמלי?
כפי שכבר כתבנו, את ההתקנה של עמדת הטעינה חייב לבצע איש מקצוע מוסמך אשר יתקין את העמדה בצורה בטוחה ומקצועית. חברת בוסט פוינט הינה אחת החברות המובילות בישראל כיום בהתקנה של עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים פרטיים, בניינים ובעסקים, והיא מעסיקה צוות אנשי מקצוע בעל ניסיון וידע רב בתחום, אשר יבצע עבורכם את ההתקנה בצורה המקצועית ביותר. אצלנו בבוסט פוינט שמים דגש על עבודה בטוחה וזריזה, ומתן שירות לקוחות מקצוע אשר יספק עבורכם מענה זמין ומקצועי לכל שאלה או בעיה הקשורה בעמדת הטעינה שרכשתם או שאתם רוצים לרכוש. אז אם אתם מחפשים מקום מקצועי להתקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי – בוסט פוינט היא המקום עבורכם.